Omega 3 halolajak minősége

A halászatból származó mélytengeri halak ideális omega 3 források, 38 %-ban tartalmaz omega 3 EPA és DHA zsírsavat. A halolajak minőségét meghatározza a készítmények tisztasága, stabilitása és mellékhatás mentessége.

Az omega 3 zsírokon kívül fontos sejtvédő összetevők is vannak a halakban, melyek elveszhetnek a halolaj előállítása során. A gyártási folyamatoktól függ, hogy a készítmény mennyire biztonságos és milyen hatékony.

tonhalomega3.jpg

A gyártás során ellenőrzik és megtisztítják a környezeti szennyeződésektől és rákkeltő anyagoktól a készítményt, a halolaj biztonságát a tisztasága garantálja. A halolaj stabilitásától függ a hatékonysága, ami ellentétben áll az avasodási hajlammal. A halolajban lévő természetes sejtvédő antioxidánsok és a természetes E vitamin (gamma-, delta- és alfa-tokoferol) hatásmechanizmusán alapul a halolaj stabilitása. A sejtvédő antioxidánsok hiánya és a nem megfelelő E vitamin nagyban ronthatja a készítmény hatékonyságát.

A halolaj biztonságosnak mondható és nincs mellékhatása, ez nem jelenti azt, hogy az összes halolajra igaz. A mellékhatások leggyakrabban a készítmény instabilitásából erednek, ami a testben avasodáshoz, lipid peroxidációhoz vezethet. Az avasodásra és az instabilitásra való hajlam független attól, hogy a halolaj folyékony vagy kapszulában van.