Omega 3 hiány tünete a testzsír megnövekedése is lehet

Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől rugalmasak, hajlékonyak, átjárhatóak az idegsejt membránok. Több vizsgálat is kimutatta, hogy depressziós betegek szérumában, vörös vérsejtjeiben csökkent omega 3 tartalom figyelhető meg a depresszió súlyosságának mértékében.

A depresszió ma már az egyik legjobb előrejelzése az infarktusnak, ezért fontos kiemelni, hogy az omega 3 egyaránt csökkenti a koleszterinszintet és a depressziót is.

omega_3-6.jpg

Ha agyunk megkapja a szükséges omega 3 mennyiséget, életminőségünk is megváltozik. A jó memória, a gyors gondolkodás, a fokozottabb odafigyelési képesség, a pozitív hangulat hatással van gondolatainkra, tetteinkre és a munkánkra is.

Az omega 3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Részt vesznek az idegrendszer és a sejthártyák felépítésében

A hatékony agyműködés feltétele, hogy megfelelő mennyiségű omega 3-t fogyasszunk. A koncentráció, a jó memória, a jókedv és jó hangulat, az éles és gyors agyműködés, gondolkodás megfelelő omega 3 mennyiség nélkül lehetetlen.

Az omega 3 zsírsavak előnyei közül az izomnövekedést elősegítő hatásától kezdve az izmok glikogéntárolásának elősegítését, az erőnövelő hatását ismerik, és azonnali változást képesek előidézni a zsírégetésben is. Hiánytünete a testzsír megnövekedése is lehet.