Az omega 3 hasznos tulajdonságai

Az omega 3 zsírsavaknak számos hasznos tulajdonsága van, amely segít az egészségünk megőrzésében. Az omega 3 fogyasztását követően javul a sejtmembrán rugalmassága, és a sejten belül lejátszódó folyamat is, az alapvető sejtszintű folyamatok rendkívül fontosak szervezetünk egészséges működéséhez.

Az omega 3 beépül a sejthártyába, rugalmasabbá teszi azt, így segíti az összes szervrendszer egészséges működését.

periferias_erbetegseg.jpg

Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását, segít a szív és érrendszeri megbetegedések, és a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében, hatására csökken a szívinfarktus bekövetkezésének kockázata.

A hatékony agyműködés feltétele, hogy megfelelő mennyiségű omega 3-t fogyasszunk. A koncentráció, a jó memória, a jókedv és jó hangulat, az éles és gyors agyműködés, gondolkodás megfelelő omega 3 mennyiség nélkül lehetetlen.

Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől rugalmasak, hajlékonyak, átjárhatóak az idegsejt membránok.Több vizsgálat is kimutatta, hogy depressziós betegek szérumában, vörösvérsejtjeiben csökkent omega 3 tartalom figyelhető meg a depresszió súlyosságának mértékében. A depresszió ma már az egyik legjobb előrejelzése az infarktusnak, képtelenségnek tűnik, az omega 3 egyaránt csökkenti a koleszterinszintet és a depressziót is.

Ha agyunk megkapja a szükséges omega 3 mennyiséget, életminőségünk is megváltozik. A jó memória, a gyors gondolkodás, a fokozottabb odafigyelési képesség, a pozitív hangulat hatással van gondolatainkra, tetteinkre és a munkánkra is.

Az omega 3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Részt vesznek az idegrendszer és a sejthártyák felépítésében