Omega 3 zsírsavakról röviden

Az omega 3-6 zsírsavakból az EPA-t és a DHA-t szeretnénk bejuttatni a szervezetünkbe, akkor elsősorban vadvízi halakat és fűvel táplált állatok húsát kell fogyasztanunk.

Az omega 3 zsírsavak sok rendellenesség megelőzésében játszanak fontos szerepet, mint a rák, inzulinrezisztencia, idegi leépülés, testmozgás utáni regenerálódás, terméketlenség.

Az omega 3 két nagyon fontos anyagot biztosít szervezetünk számára, a DHA-t, fontos szerepet játszik a gyermekek agyának fejlődésében, a szem a látás megfelelő működésében és az észlelő funkciók javításában. Az EPA-t, az agy egészséges működésének fenntartásában.

szem_jo_latas_omega.jpg

Fontos feladatokat látnak el a szervezetben, az agyban található zsírsavak között 40 százalék a szem ideghártyájában 60 százalék a DHA aránya. Az omega 3 zsírsavak fontos alkotórészei a sejteket határoló sejtmembránnak is.

 

Az omega 3 zsírsavak a szervezetben történő hasznosulása az elfogyasztott omega 6 zsírsavak mennyiségétől függ, a két rokon vegyület bizonyos kémiai folyamatokban konkurenciát jelentenek egymásnak.