Omega 3 fontos hormonok forrása is

Az esszenciális zsírsavak az egészséges szervezet számára minden életkorban elengedhetetlenek. A diófélék és a legalább heti kétszeri halfogyasztás megfelelő forrást biztosítanak.

Étkezések során többféle zsiradékot fogyasztunk, a kiegyensúlyozott változatos táplálkozáshoz hozzátartozik a tengeri halak rendszeres fogyasztása is, melyek a szívműködés számára kedvező hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen omega 3 zsírsavak forrásai.

egeszseges-taplalkozas-omega3.jpg

A többszörösen telítetlen zsírsavak közül az EPA és a DHA támogatják a szív megfelelő működését. A DHA hozzájárul a normál agyműködés és látás fenntartásához.Az omega 3 zsírsavak testünk sejtjeinek alkotó- elemei és fontos hormonok forrása is.

Az omega 3 pozitív hatásait sejtszinten fejti ki, beépül a sejt- hártyába, és rugalmasabbá teszi, így segíti az összes szervrendszer működését, fogyasztásának hatására a test minden sejtjében kedvező változások indulnak el, számos egymással nem közvetlen kapcsolatban lévő szervben és testrészben tapasztalhatjuk a pozitív változásokat, mint a szív, a vérerek, az ízületek, a bőr vagy a szemek.

Az omega 3 zsírsavak mindig jelen voltak az emberiség táplálkozásában fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában.