Omega 3 pozitív hatásai

Az omega 3 fogyasztásának hatására a test minden sejtjében kedvező változások indulnak el. Számos egymással nem közvetlen kapcsolatban lévő szervben vagy testrészben is tapasztalhatjuk a pozitív hatásokat.

Az omega 3 úgy vesz részt a sejtműködésben, hogy beépül a sejthártyába, rugalmasabbá teszi azt, így segíti az összes szervrendszer egészséges működését.

Az omega 3 fogyasztását követően javul a sejtmembrán rugalmassága, és a sejten belül lejátszódó folyamat is, az alapvető sejtszintű folyamatok rendkívül fontosak szervezetünk egészséges működéséhez.

omega_3_sziv.jpg

Az omega 3 csökkenti a vérrög kialakulásának kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat. Növeli a véralvadási időt, gátolja a vérlemezkék összecsapódását, és csökkenti a vér viszkozítását. Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását, segít a szív és érrendszeri megbetegedések, és a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében, hatására csökken a szív- infarktus bekövetkezésének kockázata.

Az omega 3 a bőrbetegségek enyhébb formáinak megelőzésében és kiegészítő kezelésében is segít.

Az omega 3 csökkenti a szervezeten belül, az omega 6 túlsúlyt. A testünkben a helyes eicosanoid hormon összetétel is a megfelelő omega 3- omega 6 arányától függ, ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

Itt kell kiemelni a dél amerikai chia magot, amely rendkívül sok jótékony hatása mellett, nagymértékben tartalmaz esszenciális zsírsavakat is.