Omega 3 zsírsavak fontos forrásai a vadvízi halak

Az omega 3 két nagyon fontos anyagot biztosít szervezetünk számára, egyik a DHA, ami fontos szerepet játszik a gyermekek agyának fejlődésében, a szem a látás megfelelő működésében és az észlelő funkciók javításában, a másik az EPA, ami az agy egészséges működésének fenntartásában. Az omega 3-6 zsírsavakból az EPA-t és a DHA-t szeretnénk bejuttatni a szervezetünkbe, akkor elsősorban vadvízi halakat és fűvel táplált állatok húsát kell fogyasztanunk.

idegsejtomega3.jpg

Az omega 3 zsírsavak előnyösen befolyásolják a szem látóhártya, az agysejtek, idegsejtek és az immunrendszer normális működését. Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását, csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azzal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat.

Az omega 3 pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését, ezzel hozzájárul az általános jó közérzet megőrzéséhez, a szellemi teljesítmény fokozódásához, ami a rendszeres fogyasztásával bekövetkezhet.Jó hatással lehet az ízületekre, amivel megőrizhetjük a mozgékonyságunkat, hatással lehet a szívre, a szemre, vérnyomásra és még néhány bőrprobléma is elhárítható a segítségével.

Az omega 3 zsírsavak sok rendellenesség megelőzésében játszanak fontos szerepet, mint a rák, inzulinrezisztencia, idegi leépülés, testmozgás utáni regenerálódás, terméketlenség.