Omega 3 az agy fejlődéséért

Az omega 3 zsírsavaknak számos hasznos tulajdonsága van, egy kis odafigyeléssel növelhetjük a szervezetünkbe kerülő mennyiségét. Az omega 3 zsírsavak egészségünkre kifejtett pozitív hatásait kutatások igazolják, és mi magunk is megtapasztalhatjuk őket.

agy_omega_3.jpg

Már a kismamákban segíti a magzat fejlődését, és csökkenti a koraszülés előfordulását. A csecsemőkben a megfelelő látásélesség és a szellemi fejlődés kialakításában van fontos szerepe.

A gyerekek számára 14 éves korukig az optimális bevitel szükséges, mivel a gyerekek agya ebben az időszakban fejlődik a legnagyobb mértékben. A kutatási eredmények is azt bizonyították, hogy azok a gyerekek teljesítettek jobban a problémamegoldó és feladatmegoldó teszteken, akiknek a szervezete rendszeresen jutott omega 3 zsír- savakhoz. Sok esetben nehezen elérhetőek a természetes omega 3-6 források, ilyenkor érdemes  azokat étrend-kiegészítő formájában fogyasztani.

A kutatók megállapították, hogy az omega 3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az agyban lévő idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban. Az omega 3 zsírsavak serkentik a gondolkodásért felelős agy területek működését, ezáltal a koncentráló képesség javul.