Az omega 3 zsírsavak mindig jelen voltak a táplálkozásban

Az omega 3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében és a betegségek gyógyításában.

lazachusomega.jpg

A többszörösen telítetlen zsírsavak közül az EPA és a DHA támogatják a szív megfelelő működését. A DHA hozzájárul a normál agyműködés és látás fenntartásához. Az omega 3 zsírsavak testünk sejtjeinek alkotóelemei és fontos hormonok forrása is.

Az omega 3 zsírsavak előnyösen befolyásolják a szem látóhártya, az agysejtek, idegsejtek és az immunrendszer normális működését. Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását, csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azzal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat.

Segít csökkenteni a szervezeten belüli omega 6 túlsúlyt, enyhítve az emiatt kialakult betegségek tüneteit.