Omega 3 az általános jó közérzet megőrzéséhez

Az omega 3 pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését, ezzel hozzájárul az általános jó közérzet megőrzéséhez, a szellemi teljesítmény fokozódásához, ami a rendszeres fogyasztásával bekövetkezhet.

omega3depresszio.jpg

Jó hatással lehet az ízületekre, amivel megőrizhetjük a mozgékonyságunkat, hatással lehet a szívre, a szemre, vérnyomásra és még néhány bőrprobléma is elhárítható a segítségével.

Az omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavak csökkentik a gyulladást okozó sejtek számát, segítenek megelőzni az érelmeszesedést, segítik az inzulin hatását, csökkentik a vérzsír szintjét és a vérnyomást. Kedvező hatást fejtenek ki a vérlemezkék tapadásának csökkentése és az értágító hatású anyagok megemelkedett szintje révén.

Az omega 3 zsírsav csökkenti a vérrög kialakulásának kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat. Növeli a véralvadási időt, gátolja a vérlemezkék összecsapódását, és csökkenti a vér viszkozítását. Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását, segít a szív és érrendszeri megbetegedések, és a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében, hatására csökken a szívinfarktus bekövetkezésének kockázata.